Over BraceFace

Beugelaccessoires Brace Face

Mijn dochter Saar keek vroeger altijd naar een leuke animatieserie ‘Braceface’. Deze serie ging over een blond pubermeisje met een beugel.
Met haar beugel was ze voortdurend verwikkeld in een haat-liefdeverhouding. De beugel beinvloedde haar zowel negatief als positief.

Net zoals in deze animatieserie kent iedereen het gevoel wel van onzekerheid of juist overmoedigheid op de meest ongelukkige momenten. Ook is het gevoel van een mug een olifant maken, dat (onze) pubers zo kenschetst.

Mijn dochter kreeg een buitenbeugel. Daar zat, zoals bij de meeste buitenbeugels, een hard, saai donkerblauw bandje aan. Mijn dochter vond dat die bandjes wel wat eigentijdser en comfortabeler konden worden. We bemerkten daarnaast dat in het dagelijks gebruik de beugel vaak in- en uitgaat. Onder het eten ligt de beugel naast het bord op tafel, bij het sporten is altijd de vraag; waar kan ik mijn beugel veilig in bewaren zodat hij niet beschadigt? Ik heb daarom een tasje ontworpen waar de beugel en verschillende nieuwe hippe beugelbandjes in opgeborgen kunnen worden.

Na veel positieve reacties van orthodontisten en beugeldragers heb ik mijn plan doorgezet om het product op de markt te brengen.

Het resultaat: een hele collectie beugelbandjes en beugeltasjes, voor ieder wat wils…
beugelbandjes BraceFace